Over onsWij zijn een groep vrouwen met een mannelijke dirigent, Arnold Jonker, die uit de hele provincie Groningen op maandag naar Zuidbroek komen om gezellige, humoristische liederen in te studeren.


Niet onbelangrijk en veelzeggend over de sfeer in het koor zijn de sociale contacten onderling, die in de afgelopen jaren ontstaan zijn.

Samen een dag uit, samen lief en leed delen, in mindere tijden blijk geven van medeleven door middel van een kaartje of een telefoontje, maar ook samen een knutselgroepje vormen. Voor het koor op rommelmarkten oude spulletjes verkopen of dagverse eieren of zelfgebakken kniepertjes verkopen om de kas te spekken. Samen van een kerstdiner, of nieuwjaarsborrel genieten.

Allemaal zaken die het koor een heel eigen sfeer hebben gegeven die duidelijk voelbaar is tijdens de optredens.

Maart 2003 hebben we onze eerste CD uitgebracht en in juni 2011 onze tweede!

Het repertoire:

* De weinige liederen die er zijn waarin de tekst niet echt geschreven is voor een man, maar meer algemeen zijn.

* De bekende 'shanty' liederen, maar soms met een aangepaste tekst. Teksten met humor of kleine plaagstootjes richting mannen.

* Vooral voor bejaarden- en verzorgingshuizen enkele oude bekende liedjes, zoals , "Daar bij de waterkant", echte meezingers.

*Daarnaast hebben we een apart kerstrepertoire met Nederlandse, Duitse en Engelse kerstliederen

Naast Nederlands zingen we veel Duitse teksten. Dit laatste vanwege de vele optredens in Duitsland. En uiteraard zingen we ook Engelse liederen.