Reacties van Leden


Uithuizen, 13-05-2017

Hallo allemaal,
Ik schrijf steeds via Ans omdat ik nog niet door heb hoe ik als gast op de site kom.
Dit is ook oke hoor.

Nou dit was met gevaar voor mijn leven, zo heb ik nog nooit gedirigeerd.
Flauwekul, een beetje.
Parapluman weggestuurd omdat ik ooit eens hoorde dat je bij onweer geen paraplu op moet zetten omdat dat bliksem aantrekt.
Jan wel bedankt voor je goede intentie.

Ik ben nou eenmaal allergisch voor harde geluiden.
Daar deed het onweer geen goed aan en de gillende microfoons ook niet.

Het haalde mij uit mijn concentratie en jullie dachten, volgens mij, dat ik jullie niet goed vond.
Ik had me zelf sneller moeten herstellen.
Dat is achteraf.

Een spetterend optreden was het niet maar dat lag grotendeels aan het geluid en aan mijn plek.
Ik heb dan niet echt contact met jullie.
In mijn beleving kwam geen enkel koor goed uit de verf omdat de installatie te klein was.

Ik vond jullie ( behalve even in het begin,,waarschijnlijk door het onweer ) goed bij de les.
Jullie inzet en plezier kwam steeds beter uit de verf.
Dat Arina en Lina een stukje vergaten kan gebeuren. Dat moeten we ze ook niet kwalijk nemen.
Wij balen even maar wat denk je wat ze zelf doen.
Het goede was dat het koor fantastisch reageerde en dus weer bij de les was.
Niemand heeft gehoord dat het niet zo hoorde.

Dames,,,,allemaal hartelijk bedankt voor de inzet en tot maandag.
Hartelijke groet.
Liesbeth

8-05-2017

Zeemansvrouwen.
Hartelijk bedankt voor het warme, verjaardags, bad wat ik vanmiddag van jullie kreeg.
Dat voelde heel goed.
Tot zaterdag.
Ik hoop op een fijn optreden en heb er alle vertrouwen in.
Hartelijke groet.
Liesbeth

17-09-2016

Lieve Dames,

Ik wil jullie allemaal even bedanken voor de geweldige avond.
Ik ben zo trots op jullie allemaal , die zo geweldig hebben mee gezongen en de avond tot een geweldige avond hebben gemaakt.
Ik wil graag alle dames bedanken die hebben mee geholpen met alles wat er voor en naar de avond allemaal is gedaan en niet te vergeten de mannen die ons hebben geholpen, ik was erg zenuwachtig deze avond omdat we het maar even moesten doen zonder onze dirigent (deze die zijn woord niet heeft gehouden tegen over de koor) Om er een mooie avond van te maken, maar toen we begonnen stond daar een dames koor die erg sterk voor de dag kwam , in deze dames lieten zien dat het ook zonder dirigent ging.
Ik moet dit even kwijt omdat ik nu weet waarom ik bij deze dames ben gekomen, Ze staan er voor , voor een koor waar ik heel erg trots op ben ,om te zeggen ,ik ben 1 van de zeemansvrouwen , in ik ben hier heel trots op , om toch z'n sterke dames koor te hebben

Dames dank jullie allemaal dat ik bij jullie mag zijn


Lieve groet ,

Lieny

24 september optreden van Julsingahuis

Hallo dames en heren,

we hebben een optreden gehad in het van Julsingahuis te Delfzijl. We werden ontvangen en kregen koffie of thee met koek, dat ging er lekker in. Jan Lesman ging de dames helpen om op het podium te komen, hij had de stoelen al klaar gezet.We werden aangekondigd en dan was het de beurt aan Henk die ons allemaal bezig hield met eerst een voorspel dan de dames erbij gelijk beginnen gelijk eindigen, na de 1e optreden  werden we voorzien van nog een kopje thee of koffie, er bleven 2 dames zitten op het podium en werden ook bediend door de vrijwilligers, Het was erg warm in de zaal, en het was moeilijk zingen daar het plafond toch niet zo ver verwijderd was van de hoofden van de dames, Na de 2e optreden kregen we een glaasje frisdrinken en een bord vol met hapjes(een goede verzorging)Daarna hebben we nog een laatste optreden gegeven  wel met wat meer meezingliedjes, dit vonden de bewoners toch wel heel mooi. Ook werden er cd’s verkocht. tot slot hebben we nog het grunninglaid gezongen.

De bewoners gingen tevreden naar huis en wij even eens.

Arina van der Ploeg
Spakenburg

Een schattig dorpje met de thuishaven van de klederdracht

Wij de zeemansvrouwen waren uitgenodigd om op de warenmarkt, onze liederen ten gehore brengen. We waren met volle bepakking 4 accordeonisten  1 basgitarist en 1 dirigent en een grote groep zangeressen aan gekomen in Spakenburg, Onderweg mooi weer en ook met donkere wolken aan de blauwe hemel.

Onze beurt om op te treden, en ja hoor daar begon het zacht te regenen,onze fotograaf was meegekomen om wat mooie plaatjes te schieten, Helaas werkte het weer niet mee, regen,regen,regen en nog eens regen. De foto in het mooie nostalgisch dorpje kon helaas niet door gaan.We hebben twee optreden gehad en de 3e hebben we af moet blazen i.v.m. dat het te veel regende en het was voor de accordeons ook niet goed zoveel vocht.

We zijn een uur eerder weer vertrokken dan geplant was en kwamen weer half voldaan terug in Hoogezand,Zuidbroek en Winschoten aan.

Arina

Hallo

en

Onze dag in Annen begon zonnig, Ons 1e optreden was een beetje buiten het centrum van Annen, we hebben een goed optreden gegeven, de medeluisteraars vonden ons een mooi koor en dan ook nog eens 4 stemmig.

Dat hoor je toch niet vaak van een shantykoor, zeiden ze

ons volgende optreden was wat meer naar het centrum toe. en we hebben mooi weer gehouden, de

was er nog steeds bij.

Tussen de ene optreden naar de andere optreden zat een uur tussen, dus tijd genoeg om een hapje te gaan eten

en van andere koren genieten.

Ons laatste optreden was bijna aan het rand van het dorp, ons laatste half uur ging in en we mochten ook nog wel langer door zingen want er kwam toch niets meer achter ons aan. Als afsluiter deden we Faria, een echte meezinger.

Volgens mij was het wel een geslaagde dag , een heerlijk

netje erbij.Daarna ging ieder hun eigen pad,

om nog te luisteren van de avondprogramma of we gingen weer huiswaarts.

Arina

09-07-2012

Hier bij geef ik iets leuks door.

We zijn 8 juli in bruchmuhlen geweest voor 2 optredens. hier hebben we goede reacties gekregen.

om half zes zaten we we weer in de bus om richting rhede te gaan. Voor een een lekker diner.

Want Anneke betaalde het eten en we moesten voor ons natje zelf betalen. Er werd gedanst en gezongen en heerlijk gegeten.

Daarna gingen we met een andere shauffeur weer in de bus en hebben Henk en Janny bijna thuis gebracht.Nadat ze ons hebben uitgezwaaid gingen we richting Zuidbroek daar werden we uit de bus gezet en de rollators en accordeon ook uitgepakt.De bus ging weer verder na een toetertje en gezwaai ging de bus na het laatste halte om de rest van het koor en aanhang af te zetten, Maar in zuidbroek bleef er een rollator staan . die moest nog weer in de bus gezet te worden. Dus gebeld met tiny en daarna met anneke. In de bus veel hilariteit en anneke zei we komen er weer aan. de bus weer gedraaid en na een poosje gewacht te hebben kwam de bus al aan toeterend het leek net een schoolreisje opgelucht dat ze de rollator weer mee konden krijgen. Maria die bedankte ons hartelijk voor het telefoontje , na veel gelach en gezwaai gingen ze alsnog na de laatste halte om weer met veel plezier terug na huis te gaan. Na een vermoeiende dag.

bedankt voor deze geweldige dag.

Arina

Daar we allemaal in de bus zaten gingen we richting Coevorden om daar op te treden. We hadden er allemaal wel zin in.

Daar aangekomen werden we hartelijk welkom geheten door de activiteiten commissie. We kregen koffie/ thee met een koekje erbij.

De muziekkanten en henk en Jan hadden de muziek en muziekboxen al klaar gezet.

Na de koffie begonnen we met ons optreden. Het was erg warm in de zaal.Nell onze voorzitster werd onwel, maar wij gingen stug door met zingen. De dames die bij Nell stonden ontfermden zich over haar. Goedzo dames een grote pluim voor jullie. Toen was er pauze.

We kregen frisdrinken en er was bier en er waren hapjes. Kina Boelens ging hier mee rond.Nell kwam al weer wat bij en kreeg weer praatjes.Na de pauze weer gaan zingen, de bewoners vonden het erg mooi. we kregen nog een extra applaus hier voor.De muziekkanten en henk en Jan pakten hun spullen weer in.Toen werd Kina Uil niet lekker. Ook last van de warmte gehad waarschijnlijk. We gingen weer allemaal in de bus, gingen huiswaarts.Eerst werden de mensen die in Hoogezand ingestapt waren die werden nu als eerste gelost. incl maria haar rollator.Daarna ging de bus naar Zuidbroek hier werden ook een grote groep gelost. en daarna ging de bus weer naar Winschoten om de laatste twee reizigers te lossen. en de bus ging weer terug naar de busgarage van deiman.

Dit alles was op 19 maart 2013

groetjes Arina

Weer een leuk optreden, voor de bejaarden, wat waren de mensen in stemming.                         Er werd leuk meegezongen met de liedjes die ze allemaal van vroeger nog kennen                         En onder het zingen van het koor . van leuke zeemansliedjes , werd er zelfs gedanst                         In de pauze werden we voorzien van koffie thee of frisdrinken. Wat heel welkom was                         Na 3 keer te hebben opgetreden, was het feestje afgelopen, aan het aplaus, te zien                         En te horen waren ze heel tevreden, en mochten we wel een keertje terugkomen                         Voor ons ook weer een geslaagde avond, als je ziet hoe de mensen genieten                         Voor mij zelf een thuis optreden met heel wat bekende gezichten,                         R.B.

Allemaal een goede avond.

We hebben donderdagavond opgetreden in St Josef te Sappemeer. Onze dirigent was onze Henk. We begonnen allemaal tegelijk en we eindigen ook weer allemaal tegelijk. Henk heeft de Dames en heren goed onder controle. Nell sprak over de liedjes die we gingen zingen. Er was wel veel gepraat in de zaal , maar dat mocht de pret niet drukken.

De zaal zat vol met bewoners. We hebben een geweldig optreden gehad. Het publiek was razend enthousiast wat we hen ten gehore brachten.

Er was zelf een meneer die graag van dansen hield. En dit gebeurde ook. De dames van de vrijwilligers en enkele bewoners werd verleidt om op te dansvloer de beentjes van de vloer te doen. En dit lukte aardig op onze muziek.

Ze zongen bij het laatste blok goed mee.

Eigenlijk wilde een bewoner dat we nog een toegift gaven , maar dat kon niet meer. Er zijn regels. Op het eindt zongen we allemaal nog het gronings laid mee.

Het was tegen half tien afgelopen.

groetjes Arina


Wij als bestuur kregen een kaartje van de familie van Trijn Muller met een uitnodiging voor het bijwonen van hun 50 jarig trouwdag.

We gingen uiteindelijk met drie personen er naar toe, Jetty Bergsma,Rika Hazekamp en Arina v d Ploeg. Ook waren minki en vera van de partij.We hebben Trijn en haar man Casper een petunia gegeven namens ons koor.

We gingen samen met familieleden en het bruidspaar een boottocht maken over de Oosterwijwerdermaar via Damsterdiep en zo naar Appingedam. We kregen koffie en gebak aan boord en de schipper maakte de boot los en we gingen varen. Onderweg kwamen we een kalkoven tegen en een hoge pijp die vroeger werd gebruikt voor olie te maken.

We kwamen mooie optrekjes voorbij, woonboten, en we gingen rondje Appingedam varen,om de beroemde hangende keukens te zien. Onderweg werden de ophaalbruggen voor ons geopend en dan is het toch wel mooi dat andere mensen voor de brug moesten wachten. Kinderen zwaaiden naar ons en een enkele vader en moeder ook. Bij sommige bruggen konden wij er net onderdoor varen. Zo zag je een heel andere Appingedam , hangende keukens, nicolaikerk, de haven en zo varen we ook weer Appingedam uit. De boottocht duurde ongeveer 2 tot 2,5 uur.Toen we aangemeerd waren in Oosterwijtwerd werd ons drinken aangeboden en een warm en koud bbq met aan het eind een heerlijk dessert.

Na afloop gingen we met zijn allen op de foto.

Het was volgens ons een geslaagde middag-avond.

Bedankt familie Muller.

Arina.